• Domov
  • Vodovodne armature - pipe

Vodovodne armature - pipe

08 vodovodne armature

Vodovodne mešalne armature, pipe, so tehnično dovršeni izdelki v naših domovih. Imamo jih povsod, v kopalnici na umivalniku (lahko stoječa na umivalniku, lahko zidna podometna, lahko pa tudi stoječa na pultu zraven umivalnika), bideju, v pršnih prostorih (v klasičnih dvoročnih, enoročnih ali termostatskih izvedbah, montirane na ploščice ali vgrajene v zid), pri kopalnih kadeh, v kuhinjah. Postale so tako samoumevne, da jih morda niti ne opazimo. Kar je dobro, saj to pomeni, da so dobre kakovosti in z njimi nimamo težav.

V sodobno zasnovanih kopalnicah pa je poleg poudarjene kakovosti (njihove neopaznosti) zelo poudarjen tudi njihov vidik opaznosti. Prava izbira sanitarnih armatur gre v koraku z vašim osebnim slogom. Armature so v zadnjih letih oblikovno postale prave umetnine, saj vključujejo drzno oblikovanje, uporabo elektronskih komponent ter različnih materialov in barv. Še bolje, armature so umetnina, ki deluje!

Imamo kvaliteto, oblikovanje, manjka barva! In ravno to nudijo tudi sodobne armature. Od klasične mat črne in mat bele barve, pa vse do modnega izgleda brušenega zlata, medenega zlata, roza zlata, nikelj, temni nikelj,….vaša kopalnica zasuje v povsem drugačni luči.

Vodovodne armature - pipe
Vodovodne armature - pipe

V naši ponudbi vodovodnih mešalnih armatur dajemo poudarek tako kakovosti kot tudi dizajnu.

Kakovost iščemo v preverjenih proizvajalcih, ki nudijo maksimalne garancijske roke, predvsem pa zagotavljamo dobavo rezervnih delov še dolgo po prenehanju proizvodnje posameznega modela. Prednost dajemo blagovnim znamkam z dolgoletno tradicijo, z dokazanimi inovacijami, katere so vgradili tekom desetletij in stoletij v svoje izdelke. Seveda vse iz preverjene EU-proizvodnje, ki zagotavlja zdravju neškodljive materiale, brez neželenih primesi. Pri pitni vodi ne pristajamo na kompromise.

Dizajn armature je plod obsežnega načrtovanja, sodelovanja s priznanimi oblikovalci in umetniki. Kako lahko to v praksi vidimo?

Eden največjih proizvajalcev vodovodnih armatur (pa seveda tudi sanitarne keramike, kopalnih in tuš kadi, pohištva za kopalnice, tuš kabin …) je Ideal Standard. Podjetje ima stoletje in pol dolgo tradicijo. Njihove stalne raziskave so bile poplačane z nagradami in inovacijami.

Bili so prvi proizvajalec, ki je naredil enoročno armaturo s keramičnim tesnjenjem Ceramix že 50 let nazaj, pred dvema letoma pa so predstavili zadnjo inovacijo Aquablade. Njihov razvoj in proizvodnja se nahaja v Evropi, v Nemčiji, Italiji, Veliki Britaniji, na Češkem in v Bulgariji s preverjenimi surovinami in materiali. Njihova je tudi patentirana keramična tesnilna kartuša za vodovodne armature Firmaflow, zopet nadgradnja in presežek v smislu kakovosti. Imajo neprekinjen tok inovacij in kakovosti, ki traja že več kot 100 let.

Oblikovanje se dobro odraža v njihovih izdelkov, ki so nastali kot plod sodelovanja s priznanimi oblikovalci. Industrijski oblikovalec Robin Levien predstavlja serijo Connect Air. Lep primer odličnega dizajna je tudi serija Tonic II, nagrajena s številnimi nagradami na vseh pomembnih svetovnih sejmih, ki je nastala v sodelovanju z oblikovalcem Achimom Pohlom iz oblikovalskega studia Artefakt. 

V salonu Moja kopalnica smo osredotočeni na nesporno kakovost, tradicijo, neoporečnost materialov, evropsko izdelavo ter okusno oblikovanje. Vabljeni na skupno odkrivanje izdelkov, ki bi najbolje poudarili vaš osebni stil, želje in potrebe.

Vodovodne armature - pipe
Vodovodne armature - pipe

V svojem programu imamo vodovodne armature naslednjih pomembnih proizvajalcev:

Sento d.o.o. © 2019 Vse pravice pridržane